Raggmunkarna är små, påtagligt flottiga och ser klart hemgjorda ut. Det lilla formatet spelar mindre roll eftersom man får ta hur många man vill. Tillbehören är fläsk (något torrstekt efter alltför lång varmhållning) och lingonsylt av enklaste sort.
Den generösa mängden stekflott borde ju ge frasiga munkar kan man tycka. Tyvärr schabblar man bort det på Morakke genom att lägga munkarna i tredubbla lager som snabbt tar kål på den frasighet som kanske fanns där från början. Den otrevligaste överraskningen är ändå pepparn som någon förvirrad munkkock tappat i smeten. Pepparsmaken slår ut all potatissmak och gör munkarna rätt tråkiga. Brian konstaterade snabbt att munken var kryddstarkare än thaiwoken, och då var ändå inte woken särskilt kryddsvag.
Munkarna på Morakke får trots allt med tvekan godkänt, främst för att de verkar göras på plats och att de återkommer varje vecka. Panelen väljer att tro att pepparchocken var en engångsföreteelse. Omtest behövs inom kort.
Plats: Morakke, Värtahamnen
Datum: 2008-05-19
Pris: 75 kr
Tillbehör: Fläsk, lingonsylt
Ranking: Godkänd, men med stor tvekan.
"Hemgjorda raggmunkar varje vecka är lovvärt - kan bara pepparmängden justeras kan det bli rätt bra."
/Magnus
"Omtest behövs som sagt. Troligtvis är raggmunkarna bättre ju tidigare man kommer, en senlunch när de legat på värme i lådan i några timmar är det nog svårt att ens få isär raggmunkarna i varmhållningslådan. Och så vill man ju inte ha det."
/Per
3 kommentarer:
Omtest behövs som sagt. Troligtvis är raggmunkarna bättre ju tidigare man kommer, en senlunch när de legat på värme i lådan i några timmar är det nog svårt att ens få isär raggmunkarna i varmhållningslådan. Och så vill man ju inte ha det.
Morakke låter inte som nån höjdare. Ser dock fram emot omtestet. Det är ju först då man verkligen kan bedöma, eller som en ragg munk från västäta kloster en gång sa, "döm aldrig en munk efter första intrycket. djupet är större än så!"
Pepparsmaken är kvar...
Skicka en kommentar