lördag 6 oktober 2007
Hemgjord raggmunk på Sjöviksvägen
Det första som slog oss när vi skulle laga raggmunk själva var att den ju nästan bara består av potatis. Till ett och ett halvt kilo potatis behövdes bara en deciliter mjöl och tre ägg. Till stekningen användes flottet från fläsket, vilket gav extra smak.
Plats: Hemma på Sjöviksvägen
Datum: 2007-10-06
Pris: Kanske en tia eller två per person?
Tillbehör: Fläsk, lingon, timjan
Ranking: Hemgjort är nästan lika bra som på restaurang - om man gör dem med omsorg efter Raggmunkstorsdags specialrecept. Hemmamunken hamnar snäppet över Grodan på grund av den avslappnade stämningen. Svejk toppar dock fortfarande, för där är man ju också som hemma, men slipper potatisrivandet och disken.
"Hemmamunken var fin och vällagad, men krävde en hel del fläsk eftersom kocken hade varit lite väl försiktig med saltet. De nyrårörda lingonen var de klart bästa hittills, och tillsammans med timjankvisten blev de en veritabel smaksensation! Lovar att aldrig mer gnälla när kocken spillt timjan på raggmunken."
/Tomas
"Raggmunkar smakar helt klart bäst i mysig miljö och trevligt sällskap! Munken var dessutom riktigt snygg med fint ragg, och serverades med utsökt syrliga Vallenlingon och härligt fläsk. Allt detta sammantaget med att örtkvisten denna gång kom direkt från balkongen, gör att denna anrättning förtjänar platsen som favorit i min raggmunkbok!"
/Johanna
"Hemmamunk är riktigt gott och mer lättlagat än man kan tro. Bonus också att man kan steka hur mycket fläsk man vill!"
/Magnus
"Raggmunk enligt Raggmunkstorsdags recept ger en matig munk med näst intill perfekt konsistens. Troligtvis tack vare den höga potatishalten. Ljuvligt syrliga, hemrörda lingon och balkongtimjan med en kärv och mer intensiv smak än de prydnadskvistar vi hittills sett, gav helt rätt karaktär åt den stadiga husmanskosten. "
/Ville
(Nicke, Stina och Limpan den yngre var ocskå med på testet.)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar