söndag 16 mars 2008
Spenatmunk - snart i tryckt form?
Ingredienser (4 portioner):
6 stora potatisar av fast sort
200 gram fryst bladspenat
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
salt, vitpeppar
smör att steka i
Tilbehör:
servera med magert bacon och
lättsockrade rårörda lingon
Så här gör du spenatmunken:
Tillaga spenaten enligt instruktion på förpackningen. Riv potatisen grovt. Rör ihop spenat och potatis och krama noggrant ur vattnet. Blanda i ägg och smaka av med salt och peppar. Stek tunna munkar några minuter på varje sida. Servera med nystekt bacon eller stekfläsk - toppa med en kvist timjan.
Raggmunkstorsdags bidrag till ICA:s tävling
Det här är raggmunkstorsdags officiella bidrag till ICA:s tävling om Sveriges bästa husmansrecept. Om det faller juryn i smaken kan receptet komma med i en ny kokbok som ICA ska ge ut. Håll tummarna!
Receptet skickades in tillsammans med följande bakgrundshistoria:
Spenatraggmunken är ett recept från bloggen raggmunkstorsdag.com. Raggmunkstorsdag är ett sällskap som första torsdagen i varje månad testar ett av Stockholms alla raggmunkshak. Ibland lagar man också munkarna hemma och experimenterar fram nya varianter på husmansklassikern. Den här raggmunken är tänkt att vara ett nyttigt och fräscht alternativ till den klassiska varianten.
"Munken var fast och god och kändes mindre stabbig än en vanlig munk. Det var väldigt gott med spenaten i."
/Malin
"Perfekt lunchmunk!"
/Magnus
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Låter utsökt och måste provas. Kanske läge att testa en raggmunk med rödbetor i också?
-Tomas
Skicka en kommentar