Så här i julbordstider visade det sig inte helt enkelt att hitta en restaurang med plats för testpanelen, vilken för dagen bestod av åtta personer. När vi väl kom till Grodan Sergel visade det sig dock att här var bordsbokning på en tisdag efter Business Hours helt överflödig. Men även om folklivet saknades så erbjuder ändå Grodan en lugn och stilfull miljö och trevlig service.
Grodan Sergels raggmunk höll en mycket hög standard. En lagom jämntunn munk, välstekt i flottet från stekfläsket, gav bra konsistens och god sälta. Till detta serverades lingon i en liten skål samt 2 à 3 kanske väl lättstekta fläskremsor. Timjanskvist eller annan dekoration saknades.
Plats: Grodan Sergel
Datum: 2007-12-11
Pris: 112 kr
Tillbehör: Fläsk, lingon
Ranking: En utmärkt raggmunk, men det hade krävts mer fläsk och fräschare lingon för den skulle ha kunna mäta sig med de allra bästa.
"En riktigt fin och välstekt munk, men med lite trista tillbehör. Fläsket var lite klent stekt och snålt tilltaget och lingonen kändes inte nyrörda. Synd, då det ju är lingonen som kan få en fin munk att sjunga!"
/Tomas
"Föredömligt tunn och välstekt munk, ända in i mitten. Tyvärr var fläsket snålt tilltaget och lingonen något torra, som om de inte var tillredda nyligt. Timjankvisten saknades men denna fadäs vägdes upp av bra service."
/Linus
"Kanske den bästa raggmunk jag har provat. Men varför snåla så med tillbehören?"
/Ville
tisdag 11 december 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar