torsdag 31 januari 2008

Fyran (lunch) - Välgräddade munkar på rätt veckodag!

Restaurang Fyran är TV4:s personalmatsal. Med lite tur kan man få Väder-Tone eller Ernst som bordsgranne, även om sannolikheten är högre att man hamnar bredvid någon okänd människa från teknikavdelningen eller någon handläggare från Länsförsäkringar som ligger vägg i vägg.

Restaurangen är en klassisk lunchmatsal med bricklunch och buffébord, men maten är för det mesta lite bättre och urvalet av rätter en aning ambitiösare än vanlig lunchmatsal. Utbudet av husmanskost är stort - fläsklägg, isterband och ärtsoppa återkommer ständigt på menyn - vilket förstås också gör att Raggmunkens plats känns självklar.

En torsdag (!) fyllde Fyrans alltid glada personal stålkaren med rykande varma munkar och ett kolossalt berg stekfläsk, och naturligtvis fanns testpanelen på plats.

Munkarna på Fyran är välstekta (ibland på gränsen till brända) och väldigt fettfrasiga med en fraskant på säkert en fyra-fem centimeter. Helst hade man nog sett en högre potatishalt i munkarna, men för lunchmunkar får man ju acceptera lite mer mjöl än i middagsmunkarna. Fläsket är utmärkt - salt och nystekt. Lingonen är fina (om än inte rårörda).

Sammantaget är Fyrans lunchmunkar klart godkända. Bonus också att fyran som enda lunchmatsal förstått vilken dag raggmunkar ska serveras!

Plats: Fyran, Tegeluddsvägen
Datum: 2008-01-24
Pris: 69 kr
Tillbehör: Fläsk, lingon
Ranking: Fina lunchmunkar med galet mycket fras. Serverade på rätt dag som bonus! Klart godkända!

"Fyrans raggmunk är alldeles utmärkt, och självservering är ju trevligt, men boka för allt i världen inte in något viktigt på eftermiddagen."
/Magnus

1 kommentar:

Ville sa...

Torsdagsmunk! Fyran har fattat vad som gäller. Kanske har de inspirerats av raggmunksbloggen?!